Ikke kategoriseret

Er dine unger også vilde med perler?

Herhjemme har vi hama perler er over ALT…

image

Perleplader er utrolig hot for tiden. Nu er det ikke kun noget, som kædes sammen med halvdårlig pædagogik, hvor ungerne passer sig selv (selvom der er meget læring i at lave perleplader, men det vil jeg ikke komme ind på nu).

Nu er det også legitimt at lave perleplader som voksen: At sidde og fordybe sig, opfinde mønstre og figurer, ja der er faktisk en hel del IG profiler hvor voksne mænd laver perleplader, og jeg er vild med det.

Ideen er ikke ny, men er så skøn at den sagtens kan gengives her på Krealiv.dk

Jeg vil i dag vise, hvordan du sammen med et mindre barn (eller større barn) let kan lave en flot skål eller fad til påskepynt.

Du skal bruge:

Hama perler i den ønskede farve/farver
Madolie
Bagepensel/køkkenrulle
Ildfast fad eller skål – de skal kunne tåle at komme i ovnen
Ovn
Bagepapir
Grydelapper
Sulfo/opvaskemiddel
Viskestykke eller køkkenrulle

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 grader.

Smør dit fad eller skål med madolie, brug bagepensel eller et stykke køkkenrulle. Fadet skal ikke søbe i olie, men det er vigtigt, at der er olie over det hele, ellers smelter perlerne fast i skålen.

De valgte perler hældes i fadet eller skålen, kør lidt rundt med fad/skål, så der ikke mangler perler. Overskydende perler hældes fra. Tryk perlerne ned med hånden, så der kun er ét lag perler, som sidder tætte.

image

Sæt fad/skål i ovnen, men læg først et stykke bagepapir på bagepladen, så løse perler ikke smelter ud i ovnen.

Og hold så øje med ovnen.

Dit perlefad skal have ca. 10 min., alt efter hvor stort et fad du laver, og hvordan din ovn virker.

I ovnen sker nu en sjov proces, som dit barn sagtens kan følge gennem ruden. Perlerne bliver varmet op i ovnen, derefter står de og strutter lidt, før de lægger de sig ned og klister sig hen over hinanden.

image

Sidste del er vigtig, da det er det, der gør, at skålen hænger sammen: Når alle perler er smeltet og har lagt sig, skal du tage fadet ud, husk at bruge grydelapper. Det kan ikke undgås, at perlerne i ovnen giver en lugt af smeltet plastik – for det er jo reelt det, der sker, men duften er ikke farlig, så længe du lufter ordentligt ud i køkkenet og ikke har skruet for højt op for varmen på din ovn.

Sæt fadet til afkøling

Når fadet er koldt, kan du løfte dit perlefad/skål af og vaske det med sulfo, så olien kommer af. Sæt det til tørre på et viskestykke eller dup det tørt med køkkenrulle.image

Nu er fadet klar til at tages i brug.

Sæt det på bordet og fyld det op med påskepynt eller læg en masse chokoladeæg i og forær det som værtindegave.

image

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *