Kan du huske de søde påskekyllinger og påskeharer med karse, lavet af bunden fra en mælkekarton?
Sådan en sød karsehare havde min datter med hjem fra børnehavnen forleden.
Hvis du skal have hjemmedyrket karse til påske, skal du i gang nu, for det tager 6-10 dage, før karsen er klar. Du kan selvfølgelig også købe færdig karse i din dagligvarebutik, men det er nu hyggeligt at se det spire.
Du skal bruge:
Karsefrø
Snapseglas, små skåle eller bund af mælke/juice-karton
Køkkenrulle eller vat
Vand
Evt. skål
Fremgangsmåde:
Du kan med fordel sætte dine karsefrø i blød i 2-3 timer. Hæld frø og vand i en skål og lad det stå og trække. Fidusen ved dette er, at frøene lettere smider skallen, når de spirer, og du slipper for små brune skaller i din karse. Læg vat i bunden af en skål/mælkekarton, og gør det vådt. Efter frøene har stået i blød, tager du overskydende vand fra og hælder de bløde frø over i din skål med vat. Har du ikke vat, kan du sagtens bruge køkkenrulle. Karse er let at få til at gro. Det vigtigste er, at karsen ikke tørrer ud. Nu skal karsen blot have tid. Stil karsen i vinduet og vand jævnligt.
Jeg har sået karse i æggebægre og vil bruge dem til påskebordet til bordkort og anrette dem som personlige karseskåle.
Tip: Du kan også så karse i din have eller altankasse. Gror karsen ude, bliver den vild i sit udtryk og ligner lidt persille. Det smager stadig af karse, men er mere bitter.
Skal du lave en karsehare eller karsekylling sammen med dit barn?
Klip bunden ud af en rengjort mælkekarton, behold lidt sider (ca. 5 cm) som kant.
Beklæd mælkekartonen udvendig med karton eller papir. Klip en påskehare eller kylling og sæt den fast med limpistol/hobbylim eller hæftemaskine. Lad dit barn pynte haren/kyllingen med tegninger og fjer, før I sår karse deri.
Disse tre søde karsefugle lavede mine hjerte-mus for 3 år siden.
Super gaveide til bedsteforældrene 🙂