Påske

påskeæg, påskeæg, påskeæg… ihhh hvor er det skæg

Her kommer nogle forslag til hurtige og nemme påskeæg, som du kan pynte op med…

img_8650.jpg

 Påskeæg i transparent papir

img_8071.jpg

Du skal bruge:

Transparent papir, har du ikke dette kan bagepapir give samme effekt.
Saks
Sort tusch
Hullemaskine
Silkebånd eller snor

img_8068-1.jpg

Fremgangsmåde:

Klip påskeæg af det transparente papir. Skriv, søde små digte eller citater på påskeæggene med en sort tusch og hæng dem på dine påskegrene. Du kan også tegne påskeikoner på påskeæggene.

Tip: Skriv navn på de udklippede påskeæg og brug dem som bordkort til påskefrokosten og få derefter dine gæster til at skrive en hilsen på ægget. Ideen er så sød, at det kan blive en påsketradition. Behold påskeæggene fra hver påske og tag dem frem året efter.

Påskeæg i krympepapir

img_8655.jpg

I hobby-forretninger kan du købe krympeplast. Måske du kan huske det fra da du var barn og lavede nøgleringe? Hvad med at lave søde påskeæg i krympeplast?

Du skal bruge:

Krympeplast
Saks
Farver / tuscher (vandfaste)
Bagepapir
Ovn
Skærebræt / klods
Grydelapper
Hullemaskine
Snor eller bånd

Fremgangsmåde:

Klip æggeformede figurer ud af krympeplasten. Farvelæg dem, som du har lyst: ensfarvet, med mønstre eller få ungerne til at tegne påsketegninger på dem. Du skal tegne på den ru/matte side. Lav et hul med en hullemaskine i toppen. Tænd ovnen på 130 grader (ca. 110 grader i varmluftsovn) og brænd dem i ovnen i ca. 3-4 minutter. I ovnen sker nu en sjov proces, som ungerne kan følge igennem glasruden. Krympeplasten bliver mindre og mindre, den krøller muligvis sammen – ingen panik, det retter sig ud igen. Når krympeplasten har foldet sig ud igen, krymper den ikke mere. Tag dit skærebræt og læg det oven på den varme krympeplast, og tryk lidt til, for at få krympeplasten til at blive flad og lige. Tag pladen ud, husk grydelapper. Lad påskeægget køle af, sæt derefter snor i og hæng det på dine påskegrene

NB: HUSK navn på og gerne dato – FØR de kommer i ovnen.

Ved brænding af krympeplast bliver det ca. 1/5 af den oprindelige størrelse.

Pak de fine påskeæg ind og forær dem i påskegave til bedsteforældre, jeg lover at de bliver glade.

img_8073.jpg

Har du ikke tid til at lave forskellige påskeæg, eller har du ikke materialerne? Så klip æggeformede figurer i papir, karton, gavepapir eller tapetrester og dekorer det med farver eller tuscher, og hæng dem op i vinduet. Det giver hurtigt påskestemning. Har du børn, så lad dem gøre arbejdet. Tag dem frem næste år, og se hvor meget dit barn har udviklet sin tegnestil. Har du lyst til at give papiræggene noget mere visuelt, så klip ud fra ugeblade og lav påskecollage oven på påskeægget.

TIP: Står du i hobby-forretningen, og skal handle til dit næste påskeprojekt. Så se efter Silk Clay eller Form Clay. Det er et rigtig sjovt produkt, som du og ungerne kan lege længe med. Beklæd flamingo æg, tryk mønstre i eller sæt perler fast. Prøv jer frem.

img_8658.jpg

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *