Påske

Op med hænderne, eller jeg skyder… med lim

Du kan lave lette og anderledes påskeæg ved brug af din limpistol – og inddrage dine unger i det omfang du mener de kan.

img_8348.jpg

Har du en limpistol?

Jeg ELSKER min limpistol – og har faktisk op til flere (men det skal I ikke sige til min mand)

Du skal bruge:

Papir
Blyant
Bagepapir
Limpistol
Glimmer, i “drys-form”
Silkebånd eller -snor
Evt. saks

img_8328-1.jpg

Fremgangsmåde:

Varm din limpistol op, til den er brandvarm. Mens den varmer op, tegner du (eller dine unger) nogle ovale figurer på et stykke papir og placerer papiret under bagepapir.

img_8331-1.jpg

Påfør nu lim fra limpistolen, og følg dine/ungernes streger så godt du kan, det kan godt være temmelig svært. Og husk limpistiolen kan blive utrolig varm og give grimme vabler.

Drys glimmer på limen, før den sætter sig. Når limen er helt tør, kan du løfte dit påskeæg af bagepapiret og drysse overskydende glimmer af.

Sæt snor eller silkebånd i påskeægget og hæng det på dine påskegrene. Eller før dem blot ned over grenen uden snor.

Hvis der er meget spindelvævslim, kan du nemt nippe det af med fingeren, eller klippe limen af med en saks. Går dit påskeæg i stykker, kan du blot påføre lidt ekstra lim.

Tip. Vil du have glimmer på begge sider, skal du bare drysse glimmer på bagepapiret før du skyder med lim, det er temmelig svært, men det ser fint ud. Alternativt kan du give påskeægget endnu en omgang lim på bagsiden og drysse med glimmer. Påskeægget bliver mere robust, men ikke nær så let i looket.

img_8343.jpg

OBS: En limpistol bliver UTROLIG varm, så pas på fingrene. Hvis du har børn med i arbejdet, så vurder om de kan håndtere en “hot gun”. Er uheldet ude, skyl rigeligt med koldt vand…

Go’ fornøjelse!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *