Påske

Sådan laver du rå natur-påskeæg

img_7927.jpg

Vi er så heldige at bo tæt på en dejlig stor hundeskov, hvor jeg kommer flere gange om ugen med barnevogn og min hund, Jazz.

Efter de sidste kraftige storme, hvor der væltede mange træer, ligger der nu store stammer med det skønneste bark, lige til at skrælle af og bruge til fine påskeæg.

Herunder kan du læse, hvordan du selv laver rå natur-påskeæg, som du kan gejle op, som du har lyst til.

img_7689.jpg   img_7722.jpg

Det skal du bruge:

Skov eller have med væltede/fældede træer
Gode vandrestøvler
Skruetrækker
Kurv eller pose
Rosensaks
Avis
Stor synål / syl / stegenål eller andet spidst
Snor eller bånd
Evt. glimmer/fjer/pailletter

Fremgangsmåde:

På med vandrestøvler og afsted i skoven. Find et væltet træ med en masse tyk bark. Det er forholdsvis nemt at pille barken af med hænderne, men brug evt. en skruetrækker eller andet spidst, som du sætter under barken og forsigtigt vipper af træet. Prøv at få så store stykker som muligt. Læg den fine bark i en kurv eller pose. Læg barken til tørre på en avis i et par dage. Klip påskeæg ud af barken med en rosensaks (eller en robust køkkensaks).

Hvis du har svært ved at klippe en æggeformet figur ud i fri hånd, så tegn forsigtigt figuren op med en tusch eller blyant, så har du nogle hjælpestreger at klippe efter. Alt efter hvilket træ, barken kommer fra, kan det være mere eller mindre robust, så klip forsigtigt. Det kan godt smuldre og knække i dine hænder, så er det bare om at prøve igen. Lav et passende hul i toppen med en syl og sæt snor eller bånd i.

Hæng de fine æg på nogle rå grene med naturligt look eller tilføj farver og liv mellem grenene ved at blande med friske tulipaner.

img_7911.jpg   img_7913.jpg

Prøv også at give de fine bark-æg glimmer eller pailletter, det giver en god kontrast til det rå bark.

God fornøjelse!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *