Påske

Påskefrokost med hjemmelavede karrysild

Uhmmm… bare ordet påskefrokost gør mig glad.

img_8635.jpg

Jeg har så mange gode barndomsminder omkring påsketid. Måske fordi jeg har fødselsdag i april, og vi i min familie ofte har fejret mig over en påskefrokost. Det bedste ved påskebordet er min mors fantastiske karrysild, de er et sikkert hit blandt både børn og voksne.

Her får I den meget hemmelige familieopskrift.

YES, jeg ved godt det lyder meget mærkeligt, at der skal flødeskum i mine karrysild, og det er måske også mere usundt end at købe et færdiglavet glas i dagligvarebutikken. Men jeg lover jer, de smager vidunderligt, er let og cremet på den gode måde. Og lad jer ikke afskrække med, at de skal laves over flere dage, det er hurtigt at smække sammen og er al ”besværet” værd. Måske du har lyst til at prøve denne opskrift… Giv endelig din mening til kende.

img_7816.jpg

Karrysild til 4 personer

350 g sildefileter, i stykker på 3-4 cm (et stort glas, vægt – drænet)
250 ml mayonnaise (jeg bruger en pose som hedder Ægte Mayonnaise)
2 mellemstore løg
1 syrligt æble
5 tsk. karry, (mere hvis smagen ønskes kraftigere)
¼ tsk. salt
¼ l piskefløde

Dag 1

Hak løgene fint.
Bland mayonnaise, karry og salt med de finthakkede løg
Sæt blandingen på køl natten over

Dag 2

Tilsæt sildefileterne i karry-mayonnaisen og sæt det på køl natten over.

img_7810.jpg

Dag 3

Pisk fløden til en stiv flødeskum. Hak æblet i fine tern.
En time før servering blandes flødeskum, æbler og karry-mayonnaise-silde-massen. Smag karrysilden til og tilsæt salt, hvis du synes det mangler.

img_8114.jpg

Tip: Opbevar karry-mayonnaise og karry-mayonnaise-sildefilet i fryseposer. På den måde er det nemt at gå til, og du kan let komme af med overskydende snask. Du kan ligeledes opbevare flødeskummen i en frysepose, det gør det lettere at dosere mængden.

img_8113.jpg

Server karrysilden i en fin skål, pynt evt. med karse, rødløg og æg. Server en kold påskeøl til.

Velbekomme

img_8156.jpg

NB: Du kan forkorte processen med en dag. Lav karry-mayonnaisen om formiddagen og sæt den på køl. Om aftenen tilsætter du sildefileterne og sætter på køl natten over. Dagen efter vender du som beskrevet æbler og flødeskum i.

Karrysildene kan holde sig i ca. 2 dage på køl, men det er ikke sikkert at der er nogle tilbage efter 2 dage ?

Tip: Fik du spist alle de lækre karrysild og ærgrer dig over at der ikke er flere tilbage? Så brug det overskydende karry-mayonnaise oven på hvide sild i lage, som karrysalat.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Betina

    Synes måske at 250 dl mayonnaise ?? lige er et overkanten men hvad ved jeg om karrysild ?
    Sætter Parly på opgaven med de sild der (han hopper gerne ud i din opskrift, dog kun med 250 ml Mayo) Jeg spiser ikke sild og kan ikke tåle karryen.
    Super god påske til dig ??

    Reply
  2. line Author

    ha ha hvor er det sjovt, får nogle helt tossede billeder i mit lille hovede. Godt spottet – ja det er selvfølgelig 250 ml mayonnaise. Fejlen er nu rettet.
    Øv at du ikke er til sild og ikke kan tåle karry.. den der nemlig FANTASTISK.

    Reply

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *