Påske

Skal du i skoven i weekenden …

Skal du i skoven i weekenden, så husk at tage en grensaks med.

img_8368-1.jpg

Hvert år ved påsketid har jeg klippet grene af vore store forsythia-busk. Den har det desværre ikke alt for godt, efter det store snefald, som kom sidst i november (2015). Derfor har jeg i stedet været i skoven med barnevogn og hund for at finde grene.

Her i vores lokale skov ligger der rigtig mange væltede træer. Og selvom det er nogle måneder siden de dejsede om, er grenene stadig dejligt saftige.

img_7700.jpg

Metoden hedder drivning, og det går i al sin enkelthed ud på at drive vintertrætte grene til live. Klik her for at læse, hvad du må tage med hjem fra skoven.

Du skal bruge:

Rosensaks/grensaks
Grene
Spand/vase
Vand

img_7770.jpg

Fremgangsmåde:

Klip et skråsnit i enden af dine grene. Hvis det er tidligt på året med sne og frost, har dine grene bedst af at komme langsomt til live. Derfor bør du sætte dem i et køligt rum og i koldt vand. Er vejret som nu, mildere og solskin, kan du sagtens sætte dem i en vase i stuen og placere dem over en radiator. Husk at skifte vand hver dag.

img_7777.jpg

Alt efter hvilke type grene, du har valgt, tager det 3-14 dage. Så det er om at komme i gang, hvis du skal nå at have fine grene til dit påskebord. Og klip endelig rigeligt, så har du grene til alle dine påskeæg.

img_8168-3.jpg

Tip: Du kan også gå i din lokale blomsterforretning og købe nogle afskårede grene, hvis du ikke når en tur i skoven…

img_8366.jpg

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *